Izdelek je bil dodan v košarico
Domov / Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja spletne trgovine Balonmania so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Pogoji so vidni na spletni strani spletne trgovine Balonmania, na voljo pa so tudi v fizičnih poslovalnicah podjetja Funfood d.o.o..

S spletno trgovino Balonmania upravlja podjetje Funfood d.o.o., Dankovci 32a, 9202 Mačkovci, Slovenija; matična številka: 5690773; davčna številka: SI94463492, ki je tudi ponudnik storitev spletne trgovine (v nadaljevanju tudi: ponudnik).

Uporabnik ali gost (v nadaljevanju tudi: kupec) ter spletna trgovina Balonmania imajo, glede na splošne pogoje poslovanja, pravice in obveznosti, ki so navedeni v pogojih poslovanja. Brez potrditve, da je uporabnik ali gost seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine Balonmania, le-ta ne more zaključiti nakupa. 

 

UPORABNIKI SPLETNE TRGOVINE BALONMANIA

Spletna trgovina Balonmania se prilagaja zahtevam svojih obiskovalcev in prav zato omogoča nakupovanje, bodisi kot gost, ali kot uporabnik s svojim uporabniškim imenom in geslom.

Vpis v spletno trgovino Balonmania je možen prek spleta. V primeru, da želi obiskovalec postati uporabnik spletne trgovine Balonmania, klikne na ikono REGISTRIRAJ SE. V tem primeru pridobi svoje uporabniško ime in geslo, ki ju lahko uporablja tudi za kasnejše nakupe, sam pa postane UPORABNIK spletne trgovine Balonmania. Po končani registraciji prejme na svoj e-mail naslov še potrditveno povezavo, katero mora potrditi s klikom na povezavo, da uspešno dokonča celoten postopek registracije. Uporabniško geslo si oblikuje ob sami registraciji, uporabniško ime pa je e-mail naslov uporabnika. E-mail naslov in geslo uporabnika omogočata dostop do vnesenih podatkov uporabnika, ki ostanejo shranjeni in so vidni ob vsakem vpisu. Podatke lahko uporabnik vedno tudi sam spremeni. Registracijo je možno opraviti pred ali med samim nakupovanjem.

V kolikor obiskovalec spletne trgovine Balonmania želi nakupovati, ne želi pa imeti svojega uporabniškega imena in gesla, na začetku ali na koncu svojega nakupovanja klikne na ikono NADALJUJ KOT GOST. V tem primeru bodo vneseni podatki uporabljeni le do konca procesa nakupa, obiskovalec pa je GOST spletne trgovine Balonmania.

V kolikor bi imel obiskovalec, gost ali uporabnik spletne trgovine Balonmania kakršnekoli težave pri sami registraciji, vpisu ali nakupovanju, se lahko v delovnem času od ponedeljka do petka od 9.00 do 15.00  obrne na naš info naslov: infoslo@baloni.eu in v najkrajšem možnem času mu bomo pomagali rešiti težave.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Spletna trgovina Balonmania obiskovalcu, gostu ali uporabniku, še pred sprejeto ponudbo ali sklenjeno pogodbo, zagotavlja naslednje informacije, ki so mu vedno na voljo:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matična številka/številka registra) – O NAS;
 • kontaktne podatke, za učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon) – O NAS;
 • bistvene lastnosti izdelkov, blaga ali storitev, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami najdete pri vsakem izdelku na spletni strani v rubriki INFORMACIJE;
 • informacije o dostopnosti  izdelkov – vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopen v razumljivem roku;
 • pogoje dostave izdelkov ali izvršitve storitev, predvsem pa način, kraj in rok dostave – DOSTAVA;
 • jasno in nedvoumno določene cene iz katerih je jasno razvidno ali že vsebujejo davke in stroške prevoza ter druge dajatve;
 • način dostave ali izpolnitve naročila in tudi način plačila;
 • časovno veljavnost pogodbe ali ponudbe spletne trgovine Balonmania – je navedena na ponudbi/pogodbi;
 • informacije o roku, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (v skladu s 43.č ZVPot); če potrošnik nima pravice do odstopa v skladu s 43.č členom ZVPot, je o tem obveščen – najdete v poglavju ODSTOP OD POGODBE;
 • informacije o postopku pritožbe, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci – najdete v poglavju ODSTOP OD POGODBE;
 • seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake – najdete v poglavju STVARNE NAPAKE.

 

PONUDBA IZDELKOV, KOMPLETOV IN POSEBNOSTI SPLETNE TRGOVINE BALONMANIA

Ponudba izdelkov v spletni trgovini Balonmania se ves čas spreminja in obnavlja. Spletno ponudbo izdelkov smo v znak pomoči kupcem razdelili na dva sklopa: nakup po kompletih in nakup po izdelkih.

 

POSEBNOST PRI NAKUPU KOMPLETA ALI IZDELKA, KI VSEBUJE BALON NAPIHNJEN S HELIJEM ALI ZRAKOM IN FIGURE IZ NAPIHNJENIH BALONOV

V kolikor vaše naročilo vsebuje balon napihnjen s helijem ali zrakom in figure iz napihnjenih balonov, se mora plačilo izvesti vnaprej. Reklamacijo za naročilo, ki vsebuje balone napihnjene s helijem ali zrakom in figure iz napihnjenih balonov priznavamo izključno takoj ob prevzemu paketa, zato vas naprošamo, da paket ob prevzemu odprete in preverite, če vsebina, ki ste jo prejeli ustreza temu kar ste naročili. V kolikor ne pošiljko zavrnite. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo ,razlog za to so baloni ki so bili napihnjeni izključno na vašo željo in jih je s tem nemogoče naknadno prodati drugi osebi.

 

NAKUP PO KOMPLETIH

Ekipa spletne trgovine Balonmania je posebej za svoje uporabnike in goste pripravila rubriko nakupovanja po kompletih. Z oblikovanimi kompleti želimo našim strankam prihraniti dragoceni čas, saj je tako nakup hiter in enostaven. Ker imamo vpogled v sistem in tudi vemo po katerih izdelkih kupci največkrat povprašujejo, smo lahko oblikovali simpatične in tematsko obarvane komplete izdelkov. V posamezen komplet je vključenih do 6 tipičnih izdelkov, ki jih kupci največkrat kupijo ob določenem dogodku. Kljub vnaprej oblikovanem kompletu pa ima uporabnik ali gost še vedno možnost, da spremeni sestavo kompleta – iz kompleta lahko odstrani ali doda izdelke. V kolikor doda izdelke, je za to tudi nagrajen in sicer z bonusi in popusti. Večja je vrednost v košarici, več nagrad lahko prejme. Cena izdelkov v kompletu je ZARADI KOLIČINSKEGA/VREDNOSTNEGA POPUSTA, KI GA DOBITE PRI NAKUPU KOMLETA nižja od posameznih izdelkov in se sproti preračunava GLEDE NA VELIKOST OZIROMA VREDNOST KOMPLETA.

Razvidno je tudi koliko katerih produktov je v pakiranju, tako da lahko gost ali uporabnik kupi zadostno količino izdelkov. Nakupi v kompletu so ugodnejši z večjo količino oziroma vrednostjo nakupa. Hkrati je gostu ali uporabniku omogočeno, da tudi preko nakupa po kompletih kupi posamezni izdelek v kolikor vse ostale odstrani iz kompleta.

Baloni v spletni trgovini Balonmania se prodajajo kot napihnjeni (polnjeni s helijem), razen če je to v opisu drugače označeno. V kolikor kupec ne želi napihnjenega balona, mora odznačiti (odstraniti kljukico) pred napisom ŽELIM NAPIHNJEN BALON S HELIJEM!  pri samem opisu izbranega balona in s tem bo naročil nenapihnjen balon.

Reklamacijo za naročilo, ki vsebuje balone napihnjene s helijem ali zrakom in figure iz napihnjenih balonov, priznavamo izključno ob prevzemu paketa, zato vas naprošamo, da paket ob prevzemu takoj odprete in preverite, če vsebina, ki ste jo prejeli ustreza temu kar ste naročili. Baloni so namreč napihnjeni izključno na vašo željo in jih je nemogoče naknadno prodati drugi osebi.

 

NAKUP PO IZDELKIH

V tej rubriki najdete, tako kot pri nakupu po kompletih, različne tematsko obarvane artikle in razne rekvizite za zabavo.

Baloni v spletni trgovini Balonmania se prodajajo kot napihnjeni (polnjeni s helijem), razen če je to v opisu drugače označeno. V kolikor kupec ne želi napihnjenega balona, mora odznačiti (odstraniti kljukico) pred napisom ŽELIM NAPIHNJEN BALON S HELIJEM!  pri samem opisu izbranega balona in s tem bo naročil nenapihnjen balon.

Reklamacijo za naročilo, ki vsebuje balone napihnjene s helijem ali zrakom in figure iz napihnjenih balonov priznavamo izključno ob prevzemu paketa, zato vas naprošamo, da paket ob prevzemu takoj odprete in preverite, če vsebina, ki ste jo prejeli ustreza temu kar ste naročili. Baloni so namreč napihnjeni izključno na vašo željo in jih je nemogoče naknadno prodati drugi osebi.

 

Opis popustov IZDELEK V AKCIJI IN SANJSKA CENA

IZDELEK V AKCIJI

V spletni trgovini imamo poleg redne ponudbe izdelkov tudi IZDELEK V AKCIJI. Cena izdelka (cena, ki jo mora plačati kupec) je zapisana z modro barvo in je naša maloprodajna cena, ki jo oblikujemo sami. Kadar se odločimo, da bo izdelek v akciji, se prvotna cena obarva rdeče in prečrta. Akcijska cena pa je potem označena z modro in velja ob nakupu trenutno znižanega izdelka do razprodaje zalog.

SANJSKA CENA

Posebno pozornost velja nameniti tudi izdelkom označenimi z imenom SANJSKA CENA (trajno nizka cena), ki se v spletni trgovini še posebej ugodno prodajajo.

 

BONUSI IN POPUSTI

V spletni trgovini Balonmania imamo poleg redne ponudbe izdelkov, akcij in sanjske cene, tudi bonuse in popuste, ki jih zadenete z različno kombinacijo nakupov. Bonusi so izdelki, ki vam jih podarimo brezplačno. V kolikor podarjenih bonusov ne želite, jih lahko pred potrditvijo naročila odstranite.

BONUSI

-          Bonus sladkorna pena (ko presežete 22,00 EUR)

-          Bonus karamelni popcorn (ko presežete 55,00 EUR)

POPUSTI

-          Popusti pri vrednosti kompleta nad 30,00 EUR: 10% (Ne velja za komplet: Sladkorna pena party)

-          Popusti pri vrednosti kompleta nad 50,00 EUR: 20% (Ne velja za komplet: Sladkorna pena party)

 

NAROČILO – KUPOPRODAJNA POGODBA

Ko uporabnik ali gost (v nadaljevanju: kupec) potrdi, da se strinja s splošnimi pogoji spletne trgovine Balonmania in tudi odda svoje naročilo ter na svoj e-mail naslov prejme potrditveni e-mail o uspešnem prejemu naročila, je med njim in spletno trgovino Balonmania sklenjena kupoprodajna pogodba. Po sklenjeni kupoprodajni pogodbi kupca in spletno trgovino Balonmania obvezujejo splošni pogoji spletne trgovine Balonmania, spreminjanje podatkov ni mogoče, prav tako ni mogoče spreminjanje cen, pogodba pa je shranjena v arhivu strežnika spletne trgovine Balonmania.

Funfood d.o.o. si pridržuje pravico do zavrnitve naročila v primeru, da artikla ni več na zalogi ali očitno napačnih cen, ki lahko nastanejo v primeru napak pri avtomatiziranih prenosih, o čemer vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času. V primeru nejasnosti, preverjanja podatkov ali zagotavljanja pravilne dobave vas lahko pokličemo na telefonsko številko, ki ste jo vnesli v področje "Telefon"  ob registraciji oziroma nakupu kot gost.

 

SPREMEMBA NAROČILA PRED PRIČETKOM OBDELAVE NAROČILA

-       Naročilo po povzetju z gotovino

Po oddaji naročila po povzetju lahko spremembe naročila posredujete po elektronski pošti na naslov infoslo@baloni.eu  in posredujete sledeče podatke: ime, priimek in številko naročila izdelke, ki jih želite dodati, spremeniti ali odstraniti s količinami željene spremembe dostave ali načina plačila

-       Naročilo s plačilno kartico

Po oddaji naročila, plačanega s plačilno kartico, je postopek spremembe naročila zaradi opravljene rezervacije sredstev na plačilni kartici sledeč: prekličite naročilo po navodilih za ODSTOP OD POGODBE in izdelajte novo naročilo

 

NAČIN PLAČILA

Spletna trgovina Balonmania ponuja različne načine plačila za naročila v spletni trgovini Balonmania:

a)      Za naročila, ki vsebujejo balone napihnjene na helij ali zrak in figure iz napihnjenih balonov izključno plačilo po predračunu ali z/s debetno/kreditno kartico (MAESTRO, MASTERCARD, VISA),.

b)      Za vse ostale proizvode

 • s debetno kartico (MAESTRO)
 • s kreditno kartico (MASTERCARD, VISA),
 • z nakazilom po ponudbi/predračunu na račun Funfood d.o.o.,
 • z gotovino ob prejetju pošiljke na dom*,
 • z gotovino ali bančnimi karticami ob osebnem prevzemu v Ljubljani*,
 • z gotovino ob osebnem prevzemu v Dankovcih*.

-          Tudi v primerih označenih z * si pridržujemo pravico zahtevati plačilo po v naprej, v kolikor gre za naročilo večje vrednosti.

-          Naročilo se realizira, ko prejmemo plačilo na naš transakcijski račun (v primeru predračuna oziroma plačila s kreditno kartico).

-          Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški.

-          Plačilo je mogoče samo v enkratnem znesku. Račun o opravljenem nakupu prejmete v paketu z naročenimi izdelki.

-          V kolikor se odločite za plačilo po predračunu vam bomo ob zaključku naročila na vaš e-mail naslov poslali predračun. Pri plačilu predračuna obvezno navedite sklicno številko predračuna.

-          Pri plačilu s kreditnimi karticami smo še posebej pozorni, da se podatki na kartici skladajo s podatki na računu, v nasprotnem primeru lahko vašo kartico zavrnemo, prav tako pa pri tem načinu plačila ni dovoljeno kasnejše spreminjanje nakupa, razen v izrednih in utemeljenih primerih.

 

RAČUN

Preden gost ali uporabnik (v nadaljevanju: kupec) odda svoje naročilo v spletni trgovini Balonmania, mora preveriti svoje podatke, saj kasnejših reklamacij glede pravilnosti izdanih računov žal ne moremo upoštevati. Vsak kupec dobi skupaj s pošiljko ali ob prevzemu svojih naročenih izdelkov tudi tiskan in razčlenjen račun, kjer so vidni vsi stroški nakupa. V kolikor vaše naročilo ne vsebuje balonov napihnjenih s helijem ali zrakom in figur iz napihnjenih balonov, je na računu navedena tudi pravica do odstopa od pogodbe. 

V kolikor želite odstopiti od pogodbe, izpolnite in pošljite ta obrazec.

 

CENE

Vse cene so izražene v evrih (EUR) in že vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Ponudnik si pridružuje pravico do spremembe cen. Ponudnik se ves čas trudi zagotavljati točne podatke v spletni trgovini Balonmania. Vseeno se lahko dogodi, da je cena izdelka spremenjena ravno med obdelavo naročila ali pa je podana napačna cena izdelka. Ponudnik bo v takih primerih kupca obvestil in ga seznanil kaj lahko po zakonodaji stori. 

 

NAKUP IN OBVEŠČANJE

Zaradi narave dela in naših izdelkov je potrebno naše izdelke in komplete naročiti - za osebni prevzem ter za pošiljanje po pošti pakete, ki vsebujejo napihnjene balone najmanj 3 dni vnaprej.

Ko uporabnik ali gost (v nadaljevanju: kupec) odda svoje naročilo v spletno trgovino Balonmania, prejme na svoj e-mail naslov potrdilo o naročilu.

Ponudnik začne z obravnavo naročila v najkrajšem možnem (delovnem) času in kupca tudi obvesti o statusu naročila in dobavljivosti na e-mail naslov. Ponudnik si pridružuje pravico kontaktirati kupca na podano telefonsko številko, v kolikor bi bilo za optimalno reševanje težav ali preverjanje informacij to potrebno.

V primeru, da naročilo vsebuje balone napihnjene s helijem ali zrakom in figure iz napihnjenih balonov, bomo glede na datum dostave ali prevzema, ki ga je kupec izbral, definirali najbolj optimalen čas za prevzem ali pošiljanje

Po celotni obdelavi naročila ponudnik pripravi paket in ga odpošlje v najkrajšem možnem (delovnem) času ali pa ga pripravi za osebni prevzem v eni izmed naših poslovalnic – odvisno od izbire kupca med samim procesom nakupa. Nato kupca na e-mail naslov obvesti, da je paket pripravljen za prevzem ali pa da je bil odposlan.

Če je kupec že oddal svoje naročilo, kasneje pa se je odločil naročilo preklicati, lahko to stori tako, da čim prej pošlje pisno obvestilo o preklicu naročila na naš e-mail naslov: infoslo@baloni.euvendar pa to lahko stori najkasneje 2 dneva pred predvidenim datumom dostave. Za balone napihnjene s helijem ali zrakom in figure iz napihnjenih balonov pa je potrebno naročilo preklicati najmanj 5 dni pred datumom dogodka.

 

NAKUP ZA PODJETJA, PRAVNE OSEBE, SAMOSTOJNE PODJETNIKE

V primeru, da želite nakupovati kot podjetje, pravna oseba ali samostojni podjetnik, ob registraciji kot uporabnik ali kot gost obkljukajte ikono PODJETJE in izpolnite zahtevane podatke. Opozarjamo vas, da v tem primeru ne morete uveljavljati vračila kupnine in tudi nimate možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema izdelka brez da bi za to navajali razlog, omogočeno pa vam je vračilo izdelkov v okviru garancije.

NAČIN PLAČILA ZA PODJETJA, PRAVNE OSEBE, SAMOSTOJNE PODJETNIKE

V spletni trgovini Balonmania lahko kot podjetje, pravna oseba ali samostojni podjetnik plačujete:

-          z nakazilom na račun ponudnika spletne trgovine Balonmania po ponudbi/predračunu;

-          s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard, Visa);

-          z gotovino ob prevzemu (gotovinsko plačevanje do 420 EUR z DDV).

 

ODSTOP OD POGODBE

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ima kupec pravico do vračila kupljenega blaga in s tem do odstopa od pogodbe brez da bi za to navajal razlog. O nameravanem odstopu od pogodbe in vračilu blaga mora kupec ponudnika pisno obvestiti najkasneje v 14-ih dneh od prejema blaga, na e-mail naslov infoslo@baloni.eu ali na naslov Funfood d.o.o., Dankovci 32a, 9202 Mačkovci.

Kupec mora blago vrniti v originalni embalaži (izključno na stroške kupca kot paketno pošiljko; paketov z odkupnino ponudnik ne sprejema) najkasneje v 14-ih dneh od poslanega pisnega obvestila o odstopu od pogodbe. Blago, ki ga kupec vrne, mora biti nerabljeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini in ne sme imeti vidnih znakov uporabe. Vračilu blaga mora biti priložena kopija računa in izpolnjen zahtevek, ki ga kupec dobi tukaj. Edini strošek, ki torej bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga. 

Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe in vračila blaga za vse izdelke, razen za izdelke, ki spadajo v peti odstavek 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov. Sem spadajo storitve izvršene posebej za kupca in blago, ki ni primerno za vračilo, ker je hitro pokvarljivo ali mu je že potekel rok uporabe. V to kategorijo spadajo vsi, posebej za kupca napihnjeni baloni s helijem ali zrakom in figure iz napihnjenih balonov, ker začne helij sčasoma uhajati iz balona in se tega ne da preprečiti, balon pa ni ponovno uporaben, ko helij ali zrak izpuhti.

Kupec je dolžan naročene napihnjene balone s helijem ali zrakom in figure iz napihnjenih balonov (kajti baloni so napihnjeni s helijem ali zrakom na željo kupca), prevzeti v dogovorjenem roku in jih takoj ob prevzemu pregledati. V kolikor izdelek ne ustreza naročenemu ali pa kupec odkrije stvarno napako (počeni baloni) mora pošiljko zavrniti takoj ob prevzemu blaga. Prav tako mora kupec napako takoj fotografirati in fotografijo poslati na ponudnikov e-mailinfoslo@baloni.eu .

Po prevzemu pošiljke z napihnjenimi baloni s helijem ali zrakom in figur iz napihnjenih balonov s strani kupca reklamacij več ne upoštevamo. Prosimo, da upoštevate navodila za ravnanje z napihnjenimi baloni s helijem ali zrakom in figur iz napihnjenih balonov (glejte INFORMACIJE pri posameznih izdelkih).

 

POSEBNO OPOZORILO ZA PAKETE Z NAPIHNJENIMI BALONI:

Kupec je dolžan naročene napihnjene balone s helijem ali zrakom in figure iz napihnjenih balonov (baloni so napihnjeni s helijem ali zrakom na željo kupca), prevzeti v dogovorjenem roku. V kolikor baloni niso prevzeti najpozneje na definirani dan dostave* s strani kupca, reklamacije (vračilo denarja) glede napihnjenih balonov ne upoštevamo.

*Pojasnilo

Ker helij ali zrak uhaja iz balonov so po določenem času baloni neuporabni.

Če se kupec odloči za odstop od pogodbe za izdelke, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva vračilo kupnine, v kolikor komplet ne vsebuje balonov napihnjenih s helijem ali zrakom in figur iz napihnjenih balonov. V kolikor komplet vsebuje balone napihnjene s helijem ali zrakom in figure iz napihnjenih balonov, pa kupec lahko zahteva vračilo kupnine, vendar se mu odšteje vrednost balonov napihnjenih s helijem ali zrakom in figur iz napihnjenih balonov brez popusta.

V primeru upravičene reklamacije, bo stroške ponovnega pošiljanja kril ponudnik spletne trgovine Balonmania.

 

STROŠKI VRAČILA

Stroški vračila izdelkov bremenijo kupca. Ponudnik vrne kupnino brez poštnine kupcu nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni od prejema pisnega sporočila o odstopu od pogodbe in tudi prejemu vrnjenega blaga. Ponudnik si pridržuje pravico, da zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga. Kupnina se vrne kupcu na enak način, kot je bila prejeta.

 

GARANCIJA

Če za kupljen izdelek lahko uveljavljate garancijo, boste o tem posebej obveščeni s priloženim garancijskim listom ali pa bo to označeno na računu. Prav tako na garancijskem listu ali računu najdete navodila, ki jih morate upoštevati za uspešno uveljavljanje reklamacije. V kolikor želite reklamirati izdelek morate izpolniti ta garancijski obrazec in ga skupaj z računom predložiti vrnjenemu izdelku. V kolikor informacije o garanciji ne najdete, potem je za kupljen izdelek ne morete uveljavljati.

 

STVARNA NAPAKA                                                                            

Kljub skrbni obravnavi vseh naših izdelkov se lahko zgodi, da ima kupljen izdelek stvarno napako, na katero nas morate opozoriti v zakonsko določenem roku preko našega obrazca za stvarne napake, ki ga najdete tukaj. Napako morate natančno opisati in v kolikor je to možno, priložiti tudi fotografijo napake. Pravico do uveljavljanja stvarne napake natančneje določa Zakon o varstvu potrošnikov (37. Člen), stvarna napaka pa je kadar:

 • kupljeno blago nima lastnosti, ki so nujno potrebne za njegovo normalno rabo ali promet;
 • kupljeno blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • kupljeno blago nima lastnosti in odlik, ki so bile predpisane ali molče dogovorjene;
 • prejeto blago se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Po prejemu uveljavitvenega obrazca za stvarno napako bomo izdelek pregledali in ga primerjali z enakim in brezhibnim izdelkom, ter podali končno oceno in mnenje.

 

IZDELKI NA UVELJAVLJANJU GARANCIJE ALI STVARNE NAPAKE

Ponudnik obravnava izdelek na uveljavljanju garancije ali stvarne napake v zakonsko določenih rokih.

Po končanem procesu obravnave kupca obvesti o nadaljnjih postopkih. Kupec mora svoj izdelek prevzeti v roku 14 dni od obvestila, da je izdelek na voljo. V kolikor tega ne stori, se izdelek pošlje v skladišče podjetja Funfood d.o.o., kjer je shranjen za čas 6 mesecev. Skladiščenje se zaračunava (1,00 EUR/dan), prav tako pa zaračunamo tudi vse dodatne stroške, ki so potrebni za ohranitev izdelka.

15 dni pred iztekom 6-mesečnega roka, ponudnik kupca obvesti o nadaljnjih ukrepih ( izdelek lahko ponudnik podari v dobrodelne namene – v temu primeru ni kupcu dolžan nobenega vračila; izdelek lahko ponudnik proda v spletni trgovini Balonmania in znesek kupnine nakaže kupcu na njegov osebni račun – od kupnine še prej odšteje stroške skladiščenja in vse dodatne stroške, ki nastanejo za ohranitev izdelka).

 

VARNOST

V spletni trgovini Balonmania z veliko mero odgovornosti skrbimo za varnost naših kupcev. Tako za naše  e-poslovanje uporabljamo odlična sredstva za zaščito plačil, prenosa in shranjevanja podatkov - 256-bitni SSL certifikat.  

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-2) si spletna trgovina Balonmania prizadeva varovati vse osebne podatke svojih gostov in uporabnikov.

Za uspešno registracijo ali uspešno nakupovanje so potrebni naslednji podatki, ki jih morajo navesti tako gosti kot uporabniki spletne trgovine Balonmania, če želijo opraviti nakup: ime, priimek, naslov, naslov za dostavo, telefonska številka, e-mail naslov.

Pri registriranem uporabniku se podatki uporabljajo za pošiljanje ponudb, pogodb, naročil, obvestil o procesu nakupa, obvestil o garanciji, vračilu blaga, stvarni napaki, za pošiljanje informativnega gradiva in tudi za kontakt z uporabnikom. Podatki se shranijo za nedoločen čas, prav tako se shranjujejo vse komunikacije med uporabnikom in spletno trgovino Balonmania, ter tudi datum in čas registracije uporabnika.

Če nakupujete kot gost, se bodo vaši podatki (ime, priimek, telefonska številka, naslov, naslov za dostavo, e-mail naslov in država prebivališča) shranili le za čas do izpolnitve naročila (ko prejmete svoje izdelke). Prav tako se bo v arhiv shranil datum in čas vaše prijave v sistem, ter tudi vsa komunikacija s spletno stranjo Balonmania. Po prejetju naročenih izdelkov pa se bodo shranili le še podatki o naročilu (številka računa in naročila).

Osebnih podatkov uporabnika ali gosta ne bomo predajali nepooblaščenim osebam. Prav tako pa opozarjamo tudi uporabnike ali goste, da skrbijo za varnost svojega računalnika (ga primerno zaščitijo s protivirusnimi programi). Odgovorni so tudi za dostope do svojih e-mail naslovov in za varovanje svojih uporabniških imen ter gesel, ki jih ne smejo posredovati drugim osebam.

 

KOMUNIKACIJA

Spletna trgovina Balonmania bo, v skladu z določili ZEKom-1, z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila spletne trgovine Balonmania bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila;
 • Pošiljatelj spletne trgovine Balonmania bo jasno razviden;
 • Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih;
 • Jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil;
 • Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil bo spletna trgovina Balonmania izrecno spoštovala;
 • Oglasna sporočila bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj;

 

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Izdelki, informacije o dobavi ali o ceni se sproti ažurirajo, pa vendar se lahko zgodi, da se te informacije spremenijo v izredno kratkem času in jih spletna trgovina Balonmania ne uspe popraviti. V kolikor se to zgodi ravno v času vašega naročila, vas bomo o tem takoj obvestili ter vam omogočili odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega izdelka. Za kakršnakoli vprašanja o nakupovanju na naši spletni strani Balonmania smo vam na voljo na našem e-mail naslovu: infoslo@baloni.eu .

V primeru očitne napake (46. Člen OZ), ima ponudnik pravico do odstopa od pogodbe. 

 

KAJ JE OČITNA NAPAKA?

To je napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma ne bi sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Spletna trgovina Balonmania deluje v skladu z  veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov in skrbi  za učinkovito obravnavanje pritožb, reševanje težav in reklamacij. V primeru težav, pritožb, ali reklamacij nam lahko pišete na naš info e-mail naslov: infoslo@baloni.eu  V kolikor želite nam lahko posredujete vašo telefonsko številko in vas pokličemo. Spletna trgovina Balonmania bo najkasneje v 5-ih delovnih dneh potrdila, da je pritožbo prejela, v nadaljnjih 8-ih dneh pa kupca obvestila o poteku postopka in trajanju obravnave. Celoten postopek pritožbe bomo obravnavali zaupno.

Morebitni spori se tako rešujejo sporazumno, v kolikor pa se ponudnik in kupec ne moreta sporazumno dogovoriti o pritožbi pa je za vse nadaljnje postopke pristojno sodišče v Murski Soboti.

 

Želimo vam prijetno nakupovanje!

 

Pogoji veljajo od 22.10.2020

Sladkor za sladkorno peno

BARVNI SLADKOR Z OKUSOM ZA SLADKORNO PENO (6 OKUSOV x 250g) S PALČKAMI Sladkor za sladkorno pen...

Preberi

Kokice party set

NOVO, NOVO, NOVO!!! Pripravili smo nov "Kokice party set" s kar petimi različnimi vrstami koruz...

Preberi

Tisk na balone, potiskani baloni

    Za vas izvedemo tisk na balone v naši tiskarni. Potiskamo balone tudi za podjetja. Balone...

Preberi

Baloni za 1 rojstni dan

Baloni za 1. rojstni dan prav lepo dopolnijo vaše slavje ter polepšajo vaše spominske fotografije...

Preberi